Tävlingar

JKC har beslutat att arrangera SKCC 4 den 8-9 augusti samt Junior Festival den 26-27 september. Vi kommer att anpassa tävlingarna med FHM:s riktlinjer samt från SBF/KU (länk).

Ett utdrag av riktlinjer:

  • Publik kommer inte att tillåtas på tävlingen.
  • Team innebär maximalt 2 personer per förare som får inräknas.
  • De förare som tävlar på söndagen kommer att få vänta tills lördagens tävling är avslutad och har lämnat området, innan man tillåts komma in på anläggningen.
  • Det är inte tillåtet med boende inom depåområdet.

Vi kommer inom snarast att gå ut med inbjudan samt att öppna upp tävlingarna för anmälan i LOTS.

Träning

Från och med tisdagen den 7 juni, häver vi vår restriktion att man måste vara aktiv medlem i föreningen för att få träna på Axamo Ring. Samtidigt är det viktigt att fortsätta att följa FHM:s rekommendationer och se till att hålla avstånd i depån etc. Mer information finns här.

Träningsavgiften är 300 kr/förare och betalas via Swish på plats. Det finns en skylt vid utsläppet som visar hur du går tillväga.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen och tävlingssektionen

Styrelsen i Jönköpings Karting Club har beslutat följande:
På grund utav nya mötesrestriktioner från Folkhälsomyndigheten på max. 50 personer begränsar vi träningar till enbart förare med medlemskap i Jönköpings Karting Club. Detta gäller tills vidare.

Vid stort intresse så gäller först till kvarn och vi ser gärna att åskådare stannar hemma för att undvika stora samlingar. JKC tar detta på stort allvar och vill därmed undvika att våra medlemmar och närstående utsätts för onödiga risker. Vi måste alla ta ansvar och hjälpas åt att följa dessa direktiv.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Kontakta även berörda myndigheter via telefon på 1177 eller 113 13.
Följ senaste utvecklingen på www.krisinformation.se och www.rf.se.

Vi har idag fakturerat ut medlemsavgift till familjer och enskilda personer genom appen ”laget.se”. De som redan har betalat medlemsavgift påverkas inte av detta.

Fakturan går som e-post till er angiva adress. Har ni några frågor gällande detta så kontakta Fredrik Andersson via e-post (it@jkckarting.se).

Röstberättigade medlemmar i Jönköpings Karting Club kallas till ordinarie årsmöte.

Datum: Lördagen den 25 januari
Tid:
11:00
Plats:
Grand Hotell i Jönköping

Det bjuds på te, kaffe och fralla och sedan en summering av året och arbete framåt.
Dagordningen för mötet är enligt föreningens stadgar.

Förslag till ärenden och motioner skickas in till sekreterare@jkckarting.se senast den 31 december eller Jönköpings Karting Club, Box 149, 551 13 JÖNKÖPING. Märk kuvert med ”Motion Årsmöte”.

Verksamhets‐ och förvaltningsberättelse, revisorernas berättelser, valberedningens förslag, verksamhetsplan med budget, styrelsens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttranden över dem redovisas på årsmötet.

Hjärtligt välkomna
Styrelsen

JKC Idrottsgala arrangerades på Sajens Mat & Nöjen i Jönköping med ca 65 medlemmar i en väldigt trevlig atmosfär. Det delades ut priser för klubbmästerskapet, utmärkelser och ett lotteri utav priser.

Inkomsterna från lotteriet går oavkortat till Barndiabetesfonden. Vi tackar alla företag som skänkte priser så att detta blev möjligt.
https://www.barndiabetesfonden.se/

KM resultat 2019:

Cadetti

NR.Namn
11Carl Nellegård
6Filip Kanerfalk
52Elin Kanerfalk

Junior 60

NR.NamnPlacering
111Enzo Hallman1
67Olle Crona2

Junior 125

NR.NamPlacering
231Noah Haraldsson1
69Felipe Ahlgren2

Senior 125

NRNamnPlacering
15Viktor Samuelsson1
84Christian Råberg2

Årets utmärkelser

Årets utmärkelseNamn
Årets RookieOlle Crona
Årets JuniorCalle Bergman
Årets SeniorAndreas Rydell
Årets PrestationPatrik Johnsson
Årets TräningsprisNellie Lind
Årets FunktionärFamiljen Ahlin
Årets HjälpredaYvonne Hansson
Årets JKC:areHenrik Ahlgren

Lördagen den 23 november (enbart medlemmar)

 

2-timmars race på Vroom

Vi startar med 2-timmars race på Vroom Gokartuthyrning, Torsvik med samling klockan 09:00. Förarna kör så det ryker och börjar med uppvärmning/tidskval i 30 minuter. Sedan är det race i 1,5 timmar till åskådarnas upplevelse.

Gala med middag hos Restaurang Sajens Mat & Möten

Vi samlas vid 18:30 hos Restaurang Sajens Mat & Möten, Gjuterigatan 9 i Jönköping med en fördrink tillsammans. Sedan avnjuter vi i buffé av helstekt fläskfilé som serveras med rostade rotfrukter, rödvinssky samt potatisgratäng. Lättdryck ingår till maten. Önskar ni någon annan dryck så finns möjligheten att handla det i baren.
Har ni önskemål om särskild kost (vegetariskt, glutenfritt, mjölkfritt etc.) så meddelar ni detta vid er beställning.

Prisutdelning, lotteri och utmärkelser

I samband med galan berättar vi om året som har gått och om planeringen inför 2020. Det blir ett lotteri med fina priser, prisutdelning för KM-resultat och utmärkelser för förare/medlemmar tillsammans med kaffe/te och kaka.

Anmälan

Restaurang Sajens Mat & Nöje

Anmälan till Restaurang Sajens Mat och Nöje görs till Jonna Laurinen (jonna.yallis@tele2.se) och kostar 300 kr per person. Barn och ungdomar upp till 11 år betalar endast 140 kr per person.
Anmälan är bindande och betalning sker på plats via iZettle eller Swish.

Hyrkartrace på Vroom

Anmälan till hyrkartracet görs till Matilda Roslund (mroslund1997@gmail.com) eller Facebook där hon behöver infon namn, ålder och vilken klass personen kört under året. Det kostar 200 kr per förare och betalas på plats hos Vroom.
Matilda kommer inte bekräfta ert svar för enklare hantering då anmälan är bindande.

Sista dag för anmälan till ovanstående är söndag den 10 november.

Hjärtligt välkomna till en trevlig dag tillsammans!
Styrelsen för Jönköpings Karting Club
Stefan Andersson

Så lämnades igår stafettpinnen vidare till nästa ordförande. Jag, Patrik Sigurdh, tackar för mig och lämnar över ordförandeskapet till Stefan Andersson. Till sin hjälp kommer han att ha Dusan Zelic som sekreterare, K-G Wahlstrand som kassör, Henrik Ahlgren som vice ordförande, Jonna Laurinen som ledamot och fortsatt ansvarig för servicesektionen, Fredrik Lind som ledamot och ansvarig för bansektionen och Christian Råberg som suppleant.

Som jag nämnde på vårt årsmöte så har denna hobby, satsning och engagemang från min sida i föreningen under de senaste 8 åren varit riktigt roligt. Men var sak har sin tid i livet och nu nya utmaningar för min del. Jag önskar Stefan och den nya styrelsen lycka till och är säker på att de kommer lösa uppgiften bra.

Tack för mig och tack till er alla som varit till hjälp under mina år i klubben!

 

//Patrik Sigurdh

 

Alla medlemmar är välkomna på årsmöte den 22:e Januari 2019 på Grand Hotel inne i Jönköping kl 18.00

Väl mött och vi bjuder på kaffe, te och fralla.

 

/Styrelsen

Ingen träning imorn lördag den 15:e sept då det är KM på banan.

 

/Styrelsen och TK

Jönköpings Karting Club 50 År

Vilken fantastisk afton vårt 50 års jubileumsfest blev på Axamo Ring den 5 september. Med över 100 personer närvarande hälsade ordförande Patrik Sigurdh med Stefan Andersson alla hjärtligt välkomna, och drack god välkomstdrink tillsammans. Vädret var sensommarvackert med klart och varmt i luften, men någon timma efter välkomstceremonin kom det tyvärr tävlingsväder med enormt regn. Nu hade vi stora och fina tält inhyrda så vi klarade av detta galant.

I samband med avnjutning av god mat berättade ordförande Patrik Sigurdh om JKC och styrelsens arbete, vad som gjorts och vad som är planerat att göras framöver med anläggningen, vilket var uppskattat av gamla som nya medlemmar.

Stefan Andersson tog tag i mikrofonen och frågade ut ett antal personer som varit med från begynnelsen och senare del av klubbens historia. De redogjorde vad de gjort för föreningen och framförde också olika anekdoter från om många olika händelser som inträffat genom åren. Redogörelser som blev mycket uppskattat och underhållande med många skratt tillsammans. Smålands BF representerades av Ann-Marie Nottermark.

Klubbens historia med den första verksamhetsberättelsen och kommande lästes upp av Stefan där vi fick reda på vilken enorm arbetsinsats som gjorts av dåtida styrelse och medlemmar och vilka krav man hade på medlemmarna för att få till banan och beläggning klar år 1970. Man kan lätt säga att ekonomin var usel från början och några välvilliga personer i styrelsen gick in med eget kapital till klubben för dess utveckling!

Den äldre generationen var mycket tacksamma för att anläggningen har utvecklats till att vara en av de bästa i Sverige med en god ekonomi och kommer säkerligen att besöka våra tävlingar framöver.

 

Peter Rydell Världsmästare 1988

 

Legenden Alf Stark

Jonas Nord med SM vinnare 2018 i OK klassen Gabriel Nord