Svenska Mästerskapen avgjordes på Rörken Ring utanför Uppsala. Det var torrt underlag för förfinalerna men började sedan regna till finalerna.

I klassen Junior 125 gjorde Enzo en fantastisk insats under hela veckan och vann tidskörningen samt 2 av 3 kvalheat. I förfinalen kom Enzo på en 2:a plats efter att försökt att köra om under de sista varven. William Svensson låg på en 14:e plats innan han fick bryta efter en incident. Olle Crona kom i mål på en fin 12:e plats.
I finalen (17 varv) kom Enzo ut på 3:e plats i starten men redan på andra varvet gick han upp till 2:a plats. Enzo hade sedan 1,5 sekund fram till ledningen och på 10:e varvet lyckades han ta ledningen. Enzo vann sedan med 4 sekunders marginal och tog sitt första SM-GULD 🙂
William Svensson startade från 8:e plats i förfinalen och låg på 14:e plats när han tvingades bryta efter en incident. Från 31:a startposition i finalen så körde William upp sig till en 10:e plats i mål. Att köra upp sig 21 platser under 17 varv är en grym insats.
Olle Crona startade från 19:e plats i förfinalen och körde upp sig till en 12:e plats efter en mycket bra insats. I finalen kämpade Olle i regnet och kom slutligen på en 13:e plats.

I klassen OK gjorde Caspian Hagman en stark insats under hela veckan och vann tidskörningen, ett kvalheat vilket gav honom 3:e startposition till förfinalen. Caspian kom i väg på 3:e plats och höll sedan den positionen till i mål för en bra startposition inför finalen. I finalen (17 varv) kom Caspian ut på 3:e plats och lyckades sedan köra förbi på 15:e varvet och slutligen ett SM-Silver.

I klassen Junior 60 gjorde Vilmer Svahn en mycket bra insats och kom på en 6:e plats i tidskörningen. I kvalheaten kom Vilmer på positionerna 3:e plats, 30:e plats (tekniskt problem) samt 3:e plats. I förfinalen startade Vilmer på 10:e plats och körde upp sig till en 4:e plats. I finalen (12 varv) kom Vilmer ut på en 4:e plats men tappade en placering till 5:e plats som han sedan höll till i mål.

I klassen Senior 125 med många deltagare körde Neo Rocksjö där han lyckades att ta sig till final som sista förare via Second chance. I finalen kom Neo på 26:e plats.

Vi hälsar er välkomna till SKCC 3 med SKL och IAME Series. Slutinstruktion och tidsschema är nu publicerat. Vänligen läs igenom de noga samt följ våra funktionärs anvisningar på plats.

Observera att inga tält får sättas upp under torsdagens träning. Under fredagen kommer vi att placera ut deltagare efter depåchefen anvisningar.

Hjärtligt välkomna till soliga och varma Axamo Ring! 🙂

Länk till samtliga dokument: https://lots.sbf.se/Public/Pages/Competition/CompetitionFiles.aspx?CompetitionId=8640

Jönköpings Karting Club har efter samtal med SKCC organisationen beslutat i samråd att deltagare har möjlighet att betala in anmälningsavgiften fram till och med 2021-06-16 utan den extra administrativa kostnaden på 300 kronor genom följande sätt.

Swisha kostnaden för anmälningsavgift + eventuell transponderhyra till Jönköpings Karting Club (NR 123 449 14 37). I meddelandet så fyll i deltagarens namn samt klass så att den administrativa personalen kan uppdatera inbetalningen.

Med vänliga hälsningar
Tävlingssektionen för Jönköpings Karting Club

2021-06-14
Jönköping

Länk till dokumentet här.

Röstberättigade medlemmar i Jönköpings Karting Club kallas till ordinarie årsmöte.

Datum: Lördagen den 30 januari
Tid:
11:00
Plats:
Microsoft Teams
Länk för deltagande: Skickas ut via laget.se

Mötet kommer att vara digitalt genom Microsoft Teams och länk för att hämta mjukvaran finns här. Finns även appar till Apple (iOS) och Google (Android).

Dagordningen för mötet är enligt föreningens stadgar.

Verksamhets‐ och förvaltningsberättelse, revisorernas berättelser, valberedningens förslag, verksamhetsplan med budget, styrelsens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttranden över dem redovisas på årsmötet.

Hjärtligt välkomna
Styrelsen

Styrelse och Tävlingssektionen har beslutat följande ändring i tävlingen för att göra det bästa för de tävlande, tävlingsledning och funktionärer:

  • Det finns möjlighet till träning på fredag den 25 september klockan 13:00–19:00. Avgift 300 SEK.
  • Träning blir på lördag den 26 september från klockan 10:00–18:00. Avgift 300 SEK.
  • Tävlingen körs på söndag den 27 september för samtliga klasser.
  • Ingen avgift för efteranmälan fram till onsdag den 23 september.
  • Incheckning och besiktning startar på lördag klockan 14:00–19:00 och även söndag från klockan 07:00–07:30.
  • Samtliga anmälda får genom LoTS ett meddelande om ovanstående.

Välkommen till en fartfylld tävling!

Tävlingar

JKC har beslutat att arrangera SKCC 4 den 8-9 augusti samt Junior Festival den 26-27 september. Vi kommer att anpassa tävlingarna med FHM:s riktlinjer samt från SBF/KU (länk).

Ett utdrag av riktlinjer:

  • Publik kommer inte att tillåtas på tävlingen.
  • Team innebär maximalt 2 personer per förare som får inräknas.
  • De förare som tävlar på söndagen kommer att få vänta tills lördagens tävling är avslutad och har lämnat området, innan man tillåts komma in på anläggningen.
  • Det är inte tillåtet med boende inom depåområdet.

Vi kommer inom snarast att gå ut med inbjudan samt att öppna upp tävlingarna för anmälan i LOTS.

Träning

Från och med tisdagen den 7 juni, häver vi vår restriktion att man måste vara aktiv medlem i föreningen för att få träna på Axamo Ring. Samtidigt är det viktigt att fortsätta att följa FHM:s rekommendationer och se till att hålla avstånd i depån etc. Mer information finns här.

Träningsavgiften är 300 kr/förare och betalas via Swish på plats. Det finns en skylt vid utsläppet som visar hur du går tillväga.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen och tävlingssektionen

Styrelsen i Jönköpings Karting Club har beslutat följande:
På grund utav nya mötesrestriktioner från Folkhälsomyndigheten på max. 50 personer begränsar vi träningar till enbart förare med medlemskap i Jönköpings Karting Club. Detta gäller tills vidare.

Vid stort intresse så gäller först till kvarn och vi ser gärna att åskådare stannar hemma för att undvika stora samlingar. JKC tar detta på stort allvar och vill därmed undvika att våra medlemmar och närstående utsätts för onödiga risker. Vi måste alla ta ansvar och hjälpas åt att följa dessa direktiv.

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Kontakta även berörda myndigheter via telefon på 1177 eller 113 13.
Följ senaste utvecklingen på www.krisinformation.se och www.rf.se.

Vi har idag fakturerat ut medlemsavgift till familjer och enskilda personer genom appen ”laget.se”. De som redan har betalat medlemsavgift påverkas inte av detta.

Fakturan går som e-post till er angiva adress. Har ni några frågor gällande detta så kontakta Fredrik Andersson via e-post (it@jkckarting.se).

Röstberättigade medlemmar i Jönköpings Karting Club kallas till ordinarie årsmöte.

Datum: Lördagen den 25 januari
Tid:
11:00
Plats:
Grand Hotell i Jönköping

Det bjuds på te, kaffe och fralla och sedan en summering av året och arbete framåt.
Dagordningen för mötet är enligt föreningens stadgar.

Förslag till ärenden och motioner skickas in till sekreterare@jkckarting.se senast den 31 december eller Jönköpings Karting Club, Box 149, 551 13 JÖNKÖPING. Märk kuvert med ”Motion Årsmöte”.

Verksamhets‐ och förvaltningsberättelse, revisorernas berättelser, valberedningens förslag, verksamhetsplan med budget, styrelsens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttranden över dem redovisas på årsmötet.

Hjärtligt välkomna
Styrelsen

JKC Idrottsgala arrangerades på Sajens Mat & Nöjen i Jönköping med ca 65 medlemmar i en väldigt trevlig atmosfär. Det delades ut priser för klubbmästerskapet, utmärkelser och ett lotteri utav priser.

Inkomsterna från lotteriet går oavkortat till Barndiabetesfonden. Vi tackar alla företag som skänkte priser så att detta blev möjligt.
https://www.barndiabetesfonden.se/

KM resultat 2019:

Cadetti

NR.Namn
11Carl Nellegård
6Filip Kanerfalk
52Elin Kanerfalk

Junior 60

NR.NamnPlacering
111Enzo Hallman1
67Olle Crona2

Junior 125

NR.NamPlacering
231Noah Haraldsson1
69Felipe Ahlgren2

Senior 125

NRNamnPlacering
15Viktor Samuelsson1
84Christian Råberg2

Årets utmärkelser

Årets utmärkelseNamn
Årets RookieOlle Crona
Årets JuniorCalle Bergman
Årets SeniorAndreas Rydell
Årets PrestationPatrik Johnsson
Årets TräningsprisNellie Lind
Årets FunktionärFamiljen Ahlin
Årets HjälpredaYvonne Hansson
Årets JKC:areHenrik Ahlgren