Om oss.

Klubben bildades 1968 och har fostrat många bra kartingförare genom åren. Flera VM-medaljörer ingår i en skara av talanger som startade sin karriär på Axamo Ring i Jönköping.

JKC genomför flera tävlingar varje år. Passa på att upptäcka spännande och tajt racing på en publikvänlig bana. Alla är välkomna! Inget inträde.

Axamo Open med Junior Festival – Tävlingen är en klassiker i JKC:s historia och kallas ofta ”Lilla-SM” och är av Sveriges största tävlingar.

SKCC – Sydsvenskans Kart Champion Cup (SKCC) är en av Sveriges största kartingserier med flera deltävlingar i södra Sverige. Många av Sveriges största racingstjäror har börjat sin karriär i karting och har deltagit i denna serie.

Ideell förening

Vår verksamhet bygger på idéellt arbete. Vi har många olika områden/sektioner som behöver engagerade medlemmar för att klubben skall fungera. Vi hoppas att våra medlemmar skall känna ett engagemang och vilja vara med att bidra på olika sätt. När vi gör saker tillsammans så växer gemenskapen och vi har dessutom roligt tillsammans.

Axamo Ring byggdes 1970 och är belägen vid Axamo strax utanför Jönköping.

Mästerskapsmedaljer

Många förare har varit framgångsrika genom åren.