Nyfiken?

Prova på

Kanske har du redan provat att köra hyrkart och är nyfiken på karting?

Nu har du chansen att testa en riktig tävlingskart uppe på Axamo Ring. Kravet på min. ålder är att du ska fylla 6 år under kalenderåret. Någon övre åldersgräns finns inte inom karting och därmed är även du som för längesedan fyllde sex år välkommen. Det finns möjlighet för alla att prova på.

Prova riktiga tävlingskartar

Om ni sedan vill utveckla era talanger vidare så har vi egna kartar som man kan köra genom Prova-på licens. Kart och säkerhetsutrustning ingår i avgiften. Efter körningen finns det möjlighet till teorikurs för att ta debutlicens.

KOSTNAD: 500 kr för liten kart (7-14 år) och 650 kr – för stor kart (15 år och uppåt).

Presentkort

Varför inte köpa ett presentkort och ge bort i present?

Klubben tillhandahåller Kart och säkerhetsutrustning men egen kart är möjlig att köra med också. Har ni har egen kart och utrustning och vill ta licens som kommande medlemmar i JKC kostar det 250 kr. Ifall ni är medlemmar i annan klubb kostar det 750 kr.

Nästa prova på tillfälle

Prova på Lördagen den 27 april

Du som är i startgroparna och har intresse för att köra kart, så har du nu möjligheten att testa en riktig tävlingskart uppe på Axamo Ring. Kravet på min ålder är att du skall fylla 6 år under kalenderåret. Det finns möjlighet för alla att prova på.

Tid: Vi startar klockan 09.00 och håller på till klockan 12.00.
Kostnad: 500 kr för liten kart (7–14 år) och 650 kr – för stor kart (15 år och uppåt)

Vi ordnar Prova-på-licens och säkerhetsutrustning ingår i avgiften.
Efter körningen finns det möjlighet till teorikurs för att ta debutlicens.

Karting On Tour veckorna v.19-20

Lördag den 11 maj klockan 08.00 – 11.00 och lördag den 18 maj klockan 08.00 – 11.00 kommer vi att vara på plats för att låta er prova på den underbara känslan att testa riktiga tävlingskartar! Vi kommer att starta med utbildning för er av våra tävlingsförare, ledare och domare i klubben så att ni kan känna er trygga i karten och med de regler vi måste följa för säkerheten.
Vi har tillgång till ett släp med 5 st kartar i lite olika klasser för åldrar 7-20 år, och koncept för ”prova på” aktivitet inom sportgrenen karting.

Karting On Tour är ett samarbete mellan Svensk Bilsport, Ward Racing, Wrica och Sveriges kartingklubbar under åren 2018–2020. Två släpvagnar med kartar kommer att finnas på landets olika kartingbanor för att prova på.
Givetvis är det kostnadsfritt för de som vill prova på Karting On Tour, för klubben tar egna medel och delar av kostnaderna för eventet är berättigade till stöd från Idrottslyftet.

För information kontakta ordförande: Stefan Andersson, 070-38 08 437 eller ordf@jkckarting.se.

OBS! Krav är att ni har med någon vuxen till barn och ungdomarna under hela passen i Karting On Tour och Prova på verksamheten.