Nyfiken?

Prova på

Kanske har du redan provat att köra hyrkart och är nyfiken på karting?

Nu har du chansen att testa en riktig tävlingskart uppe på Axamo Ring. Kravet på min ålder är att du skall fylla 7 år under kalenderåret. Någon övre åldersgräns finns inte inom karting och därmed är även du som för längesedan fyllde sju år välkommen. Det finns möjlighet för alla att prova på.

Nästa prova på tillfälle
Karting On Tour veckorna 19-20 – 2019

Karting On Tour är ett samarbete mellan Svensk Bilsport, Ward Racing, Wrica och Sveriges kartingklubbar under åren 2018–2020. Två släpvagnar med kartar för barn och ungdomar mellan 7–20 år kommer att finnas på landets olika kartingbanor för att prova på.

Vi har tillgång till ett släp med 5 st kartar i lite olika klasser för åldrar 7-20 år, tillgång till en del material för marknadsföring och ett koncept för ”prova på” aktivitet inom sportgrenen karting.

Detta är kostnadsfritt för de som vill prova på Karting On Tour, för klubben tar egna medel och delar av kostnaderna för eventet är berättigade till stöd från Idrottslyftet.

Sedan har vi egna kartar som man kan köra genom Prova-på-licens. Kart och säkerhetsutrustning ingår i avgiften. Efter körningen finns det möjlighet till teorikurs för att ta debutlicens.
KOSTNAD: 500 kr för liten kart (7-14 år) och 650 kr – för stor kart (15 år och uppåt)

Varför inte köpa ett presentkort och ge bort i present!

Klubben tillhandahåller Kart och säkerhetsutrustning men egen kart är möjlig att köra med också. Har ni har egen kart och utrustning och vill ta licens som kommande medlemmar i JKC kostar det 250 kr. Ifall ni är medlemmar i annan klubb kostar det 750 kr.

För information och anmälan kontakta ordförande: Stefan Andersson, 070-38 08 437 eller ordf@jkckarting.se.
OBS! Vi vill att ni har med någon vuxen under hela passet.