Hur går jag vidare?

Besök gärna en av våra träningsdagar där du får en känsla av vad Karting innebär. Sedan kan ni vända er till Prova På-ansvarig via e-post.

Att börja med Karting innebär att man börjar med ett prova-på tillfälle vilket vi håller med jämna mellanrum under året. Samtidigt erbjuds ofta licensskrivning. Licens är något som krävs för att både träna och tävla som betalas till Svenska Bilsportförbundet.

Sen om ni tycker att det är roligt och något ni vill börja med som hobby så behöver ni köpa en kart och all den utrustning som krävs i form av godkänd kart, hjälm, overall, skor och handskar. Det finns också skyddsutrustning som nackskydd och revbensskydd vilket rekommenderas.

Karting är sedan en sport som verkligen behöver inkludera hela familjen då föraren behöver ha hjälp av en mekaniker som supportar vid varje träning och tävlingstillfälle. Det är kul att se glädjen i samarbetet och umgänget mellan föräldrar och barn i depån.

Kortfattat

Vad krävs för att jag ska få köra?
Reglementsenlig utrustning (SBF:s regler) i form av fordon samt säkerhetsutrustning som overall, skor, handskar och hjälm.
Föraren ska minst fylla 6 år under kalenderåret.

Vad krävs för att jag ska få träna och tävla?
Medlemskap i en kartingklubb och en licens. En debutantlicens tar du genom klubben. Licenstagningen består både av teori och praktik. Licenskurser genomförs vid olika tillfällen under året. Tag kontakt med Utbildningsansvarig under kontakt.

Olicensierade förare får aldrig träna på Axamo Ring. Om föraren inte har någon förarlicens kontaktar du någon i JKC:s styrelse.