Svenska Mästerskapen i Rasbo 2023

Årets SM i Karting kördes på Rörken Ring utanför Uppsala och hade uppehåll under hela veckan. JKC kan glädja sig med två guldmedaljörer genom landslagsföraren Caspian Hagman och vår Carl Nellegård i sitt första försök. Av 5st förare från JKC var det 4st som fick pokal.

I klassen Junior 60 bland 38 deltagare så gjorde Carl Nellegård sin debut i SM och gjorde en bragdinsats under hela veckan. Carl började med att vara snabbast i alla träningspass och vann sedan tidskörningen med nästan två tiondelar. Sedan vann Carl samtliga kvalheat med minst upp till 5 sekunders marginal på 9 varv. Det gjorde att han startade i första position i finalen som var på 15 varv. Carl tog starten direkt och fick lucka direkt och som bara växte under finalens gång. Carl korsade mållinjen som vinnare med över 8 sekunders marginal.

Olle Crona och Douglas Gerleman deltog i klassen Junior 125 som bestog av 48 st deltagare från hela Sverige. I tidskörningen kom Douglas på en 12:e plats och Olle på en 13:e plats.

I de tre kvalheaten gjorde Olle stabila och fina insatser vilket gjorde att han fick starta från 7:de startruta i finalen. Olle gjorde en bra start och hängde med bra under hela finalen, vilket resulterade i en fin 6:e plats.

Douglas gjorde sitt första SM i J125. Efter att kvalheten var klara fick Douglas starta från en 20:de plats i finalen. Douglas körde upp sig bra under finalen och korsade mållinjen som 11:a.

Vinnare av J125 blev Vilmer Svahn, som också kommer från Jönköping.

I klassen Senior 125 så deltog Caspian Hagman och William Svensson bland 51 deltagare. I tidskörningen så slutade Caspian totalt på 3:e plats och William på 7:e plats. Det var flera spännande kvalheat med många omkörningar och tuffa dueller. Efter alla kvalheatet var körda så var Caspian rankad på 3:e plats och William på en 5:e plats tack vare en seger i sitt sista kvalheat.

Finalen var på 21 varv och Caspian gjorde en bra start och var ute på 2:a plats efter första varvet tätt följ av William på 3:e plats. Redan på 2:a varvet gjorde Caspian ett omkörningsförsök på regerande SM-mästaren Alxander Spetz och lyckades att ta sig förbi.

På näst sista varvet försöker Alxander att köra om Caspian men som lyckades att hålla undan och därmed ta sitt första SM-guld, tätt följt av William på en meriterande 4:e plats.

JKC har lagt en väldigt stor insats på vår ungdomsverksamhet och som har resultat i flera mästerskapsmedaljer i flera år i följd vilket vi är stolta över.