50-års firande i veckan

Jönköpings Karting Club 50 År

Vilken fantastisk afton vårt 50 års jubileumsfest blev på Axamo Ring den 5 september. Med över 100 personer närvarande hälsade ordförande Patrik Sigurdh med Stefan Andersson alla hjärtligt välkomna, och drack god välkomstdrink tillsammans. Vädret var sensommarvackert med klart och varmt i luften, men någon timma efter välkomstceremonin kom det tyvärr tävlingsväder med enormt regn. Nu hade vi stora och fina tält inhyrda så vi klarade av detta galant.

I samband med avnjutning av god mat berättade ordförande Patrik Sigurdh om JKC och styrelsens arbete, vad som gjorts och vad som är planerat att göras framöver med anläggningen, vilket var uppskattat av gamla som nya medlemmar.

Stefan Andersson tog tag i mikrofonen och frågade ut ett antal personer som varit med från begynnelsen och senare del av klubbens historia. De redogjorde vad de gjort för föreningen och framförde också olika anekdoter från om många olika händelser som inträffat genom åren. Redogörelser som blev mycket uppskattat och underhållande med många skratt tillsammans. Smålands BF representerades av Ann-Marie Nottermark.

Klubbens historia med den första verksamhetsberättelsen och kommande lästes upp av Stefan där vi fick reda på vilken enorm arbetsinsats som gjorts av dåtida styrelse och medlemmar och vilka krav man hade på medlemmarna för att få till banan och beläggning klar år 1970. Man kan lätt säga att ekonomin var usel från början och några välvilliga personer i styrelsen gick in med eget kapital till klubben för dess utveckling!

Den äldre generationen var mycket tacksamma för att anläggningen har utvecklats till att vara en av de bästa i Sverige med en god ekonomi och kommer säkerligen att besöka våra tävlingar framöver.

 

Peter Rydell Världsmästare 1988

 

Legenden Alf Stark

Jonas Nord med SM vinnare 2018 i OK klassen Gabriel Nord